Mersin 1 Şubesi

7. Olağan Genel Kurulumuz Gerçekleşti

Eğitim-Bir-Sen Mersin 1 No’lu Şubesi, 7. Olağan Genel Kurulu Suphi Öner Öğretmenevinde gerçekleştirdi. Tek liste olarak girilen seçimde Mevcut başkan Abdulla Çelik, seçimde yeniden başkanlığa seçildi.

Burada bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen Mersin 1 No’lu Şube Başkanımız Abdulla ÇELİK, Genel Kurulun hayırlara vesile olmasını dileyerek, “seçim sonucun da kazanan Eğitim-Bir-Sen olacaktır” dedi.

Çelik; beklentilerimizi karşılamaktan uzakta olsa Öğretmenlik Meslek Kanununun bir kanun olarak hayata geçmesi hepimiz için önemli. Ama hazır sayın milletvekillerimiz buradayken, siyasilerimiz buradayken Öğretmenlik Meslek Kanunundaki uzman Öğretmen baş Öğretmen noktasında öğretmenlerimizin tekrar tekrar sınava tabi tutmayı bir sınav sonucunda kanunda diyor ki "Öğretmenlik ihtisas mesleğidir. Bir ihtisas mesleği olan Öğretmenlik, bunu yapan Öğretmenlerimizin hepsi uzmandır. Tekrar onları tekrar tekrar sınava almaya gerek yoktur, biz meclisten, kıymetli vekillerimizden kanunun sınav ibaresinin düzeltilmesini ve kanundan sınav ibaresinin kaldırılmasını istiyoruz. dedi.

Genel Kurula Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan, Zeynep Gül Yılmaz, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Ticaret İl Müdürü Hüseyin Güçlü, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcıları Erol Yaşar ve İsmail Yağcı, Akdeniz ve Toroslar Belediye Başkanları Mustafa Muhammet Gültak, Atsız Afşın Yılmaz, Ak Parti İl Başkanı Cesim Ercik, Ak Parti Toroslar İlçe Başkanı Bekir Topcu, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Kenan Peker, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Baykan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Burgut, Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Mustafa Erim, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Kılıç, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Necmeddin Dinç katılım sağladı.

Kongrede yapılan seçim sonucu yeni yönetim şu isimlerden oluştu: Abdulla Çelik, Ertuğrul Yıldız, Levent Temel, Ahmet Uğurcan, Mehmet Göçer, Serkan Mete, Ersin Öztürk.